Avustralya Guaido'yu geçici başkan olarak tanıdı

Avustralya Guaido'yu geçici başkan olarak tanıdı

Avustralya hükümeti, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu seçim yapılıncaya kadar geçici devlet başkanı olarak tanıdığını açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, "Avustralya, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela Anayasası'na uygun olarak seçim yapılıncaya kadar geçici devlet başkanı olarak tanıyor ve destekliyor’’ ifadesini kullandı.

Avustralya’nın en kısa sürede Venezuela'da demokrasiye geçiş çağrısında bulunduğunu dile getiren Payne, "Şimdi tüm partileri, demokrasiye dönüş, hukukun üstünlüğüne saygı ve Venezuela halkının insan haklarının korunması dahil olmak üzere, durumun barışçıl çözümü için yapıcı bir şekilde çalışmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Avustralya’nın, Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak kabul etmesi, ABD, Kanada ve bazı Latin Amerika ülkeleri tarafından açıklanan benzer kararın ardından geldi.

Sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa ülkelerinden kendisine gelen, 8 gün içinde seçim kararı almaması halinde Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıyacakları yönündeki teklifi reddederek, Venezuela’nın Avrupa’ya bağlı olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.