Maduro'dan Avrupa Birliği'ne: Kimse bize ültimatom veremez

Maduro'dan Avrupa Birliği'ne: Kimse bize ültimatom veremez

Gündeme ilişkin CNN muhabiri Cüneyt Özdemir'e açıklamalar yapan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Avrupa'nın Venezuela ile ilgili hata yaptığını ve kimsenin Venezuela'ya ültimatom veremeyeceğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, CNN Türk'ten Cüneyt Özdemir'e verdiği mülakatta Avrupa ülkelerinin seçime gidilmesi için verdiği 8 günlük süreyle ilgili "Bizi eleştirenlerin Venezuela seçim sistemiyle ilgili söyleyebilecekleri tek bir söz yok" dedi.

Aralarında İspanya, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu Avrupa ülkeleri de Cumartesi günkü açıklamalarında, 8 gün içinde seçim yapılmazsa kendisini devlet başkanı ilan eden muhalif siyasetçi Juan Guaidó'yu tanıyacaklarını duyurmuştu. Yunanistan hükümeti ise Maduro'nun yanında yer aldı.

Guaidó'nun yönetimini ABD'nin yanı sıra Kanada ve birçok Latin Amerika ülkesi de tanıdı.

Maduro ayrıca, muhalif siyasetçi Juan Guaidó'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesiyle ilgili yaşanan durumun 'yüksek yargıda çözüleceğini, Guaidó'nun yasaları ihlal ettiğini' söyledi.

Maduro'nun yanıtlarının bir kısmı şöyle:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.