Yahudi bir grup dinler arası diyaloğu teşvik amacıyla Medine'de hurma ağacı dikti

Suudi bir arazi sahibinin "dostluk göstergesi" olarak dinler arası diyalogu teşvik eden Yahudi bir grubu hurma ağacı dikmesi üzere davet ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan'da bir arazi sahibi, dinler arası diyalog gezisi kapsamında ülkeye gelen bir grup Yahudiyi topraklarında hurma ağaçları dikmeye davet etti.

63 yaşındaki Yahudi Rick Sopher öncülüğünde "Yahudi, Müslüman ve Hristiyanlar"dan oluşan bir grup, dinler arası diyalogu teşvik etmek amacıyla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret düzenliyor.

"Yahudi Müslüman ve Hristiyanlar"dan oluşan dinler arası diyalog grubu, Suudi Arabistan'daki ziyarette Dünya İslam Birliği Genel Sekreteri Muhammed el İsa'nın yanı sıra diğer din adamlarıyla da bir araya geldi.

Dinler arası diyalogu teşvik etme amaçlı bölgeye bir gezi düzenleyen söz konusu grup ayrıca Suudi bir vatandaş tarafından Medine'de hurma ağacı dikmeleri için davet edildi.

"Dostluk göstergesi"

Adı açıklanmayan Suudi arazi sahibinin "dostluk göstergesi" amacıyla Yahudi grubu Medine'deki çiftliğinde hurma ağacı dikmeye davet ettiği belirtildi.

Yahudi lider Sopher Jewish Chronicle'a yaptığı açıklamada, Suudi vatandaşının daveti sayesinde, Yahudilerin 1400 yıl sonra Medine'de hurma ağacı diktiğini söyledi.

"Eğer herhangi biri 5 ila 10 yıl önce Suudi Arabistan'a gelebileceğimi söylese... Onlara zar zor inanırdım." diyen Sopher, "Sadece Suudi Arabistan'a gelmekle kalmadık, dostça, misafirperver bir şekilde ağırlandık, ki bu gerçekten harikulade bir şey." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan yönetimi, 5 yıl önce tarihi ve dini merkezlere turist ve yabancı ziyaretçileri çekmek amacıyla  Müslüman olmayan kişilerin Medine'ye giriş yasağını kaldırmıştı.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Makale | Amerika'da dinin siyaset üzerindeki etkisi
BAE ile İsrail ilişkileri çıkmaza mı girdi?
Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Filistin

Haberler Haberleri