Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Filistin

Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Filistin

Başta ABD olmak üzere Batılı güçler tarafından yoğun bir şekilde desteklenen İsrail, 1948 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal altında tutuyor.

Başta ABD olmak üzere Batılı güçler tarafından yoğun bir şekilde desteklenen İsrail, 1948 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal altında tutuyor. Bölge 1917 yılında İngilizlerce Osmanlı’dan ele geçirilmişti.

Yaklaşık 7 milyon Müslüman Arap’ın yaşadığı Filistin toprakları fiilen İsrail işgali altında bulunuyor. Gazze ve Batı Şeria da İsrail’in sıkı ablukası altında.

Filistin’in merkezi olan ve İslam dini açısından önem arz eden Kudüs, İsrail işgali altında tutuluyor. Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya Yahudilerce baskınlar düzenleniyor.

İsrail tarafından abluka altında tutulan Gazze Şeridi’nde 2 milyonu aşkın Filistinli temel insani ihtiyaçlara dahi zorlukla erişebiliyor. Gazze, İsrail’in sürekli bombardımanlarına maruz kalırken, bölgede fiziksel ve psikolojik hastalıkların her geçen gün arttığı vurgulanıyor.

İsrail’in düzenli baskınlarına maruz kalan bir diğer bölge ise Batı Şeria. Burada Filistinlilerin yaşadığı kentleri ve mülteci kamplarını basan İsrail askerleri gün ortasında birçok kişiyi sivillerin gözleri önünde katlediyor. Ayrıca bu topraklara Yahudi yerleşimleri inşa ediliyor.

İsrail’in düzenli hale getirdiği ihlaller karşısında dünya kamuoyu tarafından etkin bir yaptırım gelmiyor. ABD başta olmak üzere dünya sistemince yoğun olarak desteklenen İsrail, Filistin topraklarını Yahudileştirmeye yönelik adımlarını son yıllarda hızlandırmış vaziyette.

infografik-filistin.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.