Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (17 Temmuz Pazar) İsrail güçleri himayesinde gruplar halinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskının 'heykel örgütlerinin' Yahudilerin bugün tuttukları Şiva Asar BeTamuz orucuyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştığını ve heykel (Süleyman Tapınağı) hakkında rehberlerden bilgi aldığını açıkladı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı Namazgahı civarında ayin yaptıklarını bildiren İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa kapılarında görevli İsrail polislerinin de cemaatten bazı kimselerin kimliklerine girişte el koyduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İsrail, yasa dışı Yahudi yerleşimleri genişletmeye devam ediyor: 1250 yeni konut yapılacak
İsrail Kudüs'te 1400 yeni Yahudi yerleşimini onayladı
Polis korumasındaki Yahudiler Filistinli kadınları taciz etti

Haberler Haberleri