Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (4 Eylül Pazar), eski milletvekili ve fanatik haham Yehuda Glick öncülüğünde ve İsrail güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Daresi, fanatik haham Yehuda Glick ve Yahudi yerleşimcilerden oluşan grupların El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiklerini ve kışkırtıcı tavırlar sergileyerek avlusunda dolaştıklarını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında 'mabet' hakkında Yahudi rehberlerden bilgi aldıklarını ve Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını bildirdi.

Baskın sırasında haham ve eski milletvekili Yehuda Glick’in tabletinden genellikle keçi veya koç boynuzundan yapılan ve Yahudiler tarafından kullanılan geleneksel enstrüman şofar sesi açtığı ve Mescid-i Aksa’da şofar çalmanın yasak olduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen İsrail, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Hatay'da Suriyeli tıp fakültesi öğrencisi bıçaklı saldırıda katledildi
Kadirov görevi bırakıyor mu?
Bakan Nebati: ABD'nin uyarısı başka kurumlara da gitti

Haberler Haberleri