Yemen'de ateşkese rağmen birçok sivil hayatını kaybetti

Yemen'de yollara döşenen patlayıcılar sivillerin hayatını riske atıyor.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ile İran destekli Husiler arasında sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen çatışma bölgelerindeki yollara döşenmiş kara mayınlarının ve el yapımı patlayıcıların varlığı sivillerin hayatını riske atıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, ateşkes süresince kara mayınlarının veya el yapımı patlayıcılarının infilak etmesi sonucu 19 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

BM sözcüsü Liz Throssell, söz konusu patlayıcıların uzun dönemde sivillerin hayatı için büyük bir tehdit olacağını vurguladı.

Throssel ayrıca, özellikle çocukların risk altında olduğunu ve ateşkes sırasında patlayıcılar sebebiyle üç çocuğun hayatını kaybettiğini, 12 çocuğun ise yaralandığını söyledi.

Öte yandan BM açıklamasında, Yemen hükümet güçlerinin kontrol altında tuttuğu bölgelerde sivil ölümlerinin kaydedildiği bildirildi.

Yemen hükümeti ve İran destekli Husiler, Ramazan ayının başlarında ilan edilen ateşkes boyunca gerçekleşen sivil ölümlerinden birbirini sorumlu tutuyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Yemen'de yeniden savaşa mı doğru?
Yemen'de İran destekli Husilerin üst düzey ismi öldürüldü

Haberler Haberleri