Yemen'de İran destekli Husilerin üst düzey ismi öldürüldü

Yemen'de İran destekli Husilerin üst düzey ismi öldürüldü

Yemen'de hükümet güçleriyle ile İran destekli Husiler arasında sağlanan ateşkese rağmen çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Yemen'de hükümet güçleriyle ile İran destekli Husiler arasında sağlanan ateşkese rağmen çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi.

Son yaşanan çatışmalarda, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Yemen hükümeti güçlerinin İran destekli Husilere bağlı üst düzey bir istihbarat yetkilisini öldürdüğü açıklandı.

Ülkenin kuzeyinde yer alan El Cevf ili güvenlik amiri General Abdurrahman'ın çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.

El Arabi El Cedid haber sitesinde yer alan habere göre, Yemen hükümeti ile yaşanan çatışmalarda ayrıca, üst düzey 4 Husi yetkilisi daha yaşamını yitirdi.

Yemen hükümeti ve İran destekli Husiler, Ramazan ayının başlarında bir ateşkes ilan etmiş ve geçtiğimiz günlerde taraflar arasında ateşkesin süresinin uzatılması kararı alınmıştı. Ancak yerel kaynaklardan elde edilen son bilgilere göre iki tarafın da zaman zaman ateşkesi ihlal ettiği belirtiliyor.

2014 yılından bu yana ülkede şiddetli çatışmalar baş gösteriyor. Birleşmiş Milletler, iç savaştan dolayı 377 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini tahmin ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.