Bahreyn: İran cezasız bırakılarak bölgede tehdit oluşturuyor

Bahreyn: İran cezasız bırakılarak bölgede tehdit oluşturuyor

Bahreyn Siyasi İşler Müsteşarı Abdulla el Halife, İran'ın Orta Doğu'daki mevcut durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahreyn Siyasi İşler Müsteşarı Abdulla el Halife, İran'ın nükleer silah üretme girişiminde bulunarak ve bölgede vekil güçlere sahip olarak Orta Doğu istikrarını zedelemeye çalıştığını söyledi.

"İran cezasız bırakılıyor"

İran'ın sorumluluk sahibi bir komşu olmaktan kaçındığını belirten El Halife, İran'ın tehdit oluşturan faaliyetlerini bir ceza karşılığı olmadan yıllardır sürdürdüğünü belirtti.

El Halife Fox News ile yaptığı bir röportajda, İran'ın nükleer silah geliştirme girişimlerinin yanı sıra Yemen'de faaliyet gösteren Husiler gibi genişleyen vekil güçlerine değindi.

Tahran yönetiminin, kalkındırmada ve varlıklarının sürmesini sağlamada Husiler dahil birçok vekil gücü komşu ülkeler içerisinde desteklediğini ifade eden El Halife, "İran'ın şu anda yaptığı şey yeni değil." diye konuştu.

Bahreynli diplomat, İran Devrim Muhafızlarının Bahreyn'e karşı 1981 yılındaki darbe girişimine atıfta bulunarak, İran'ın söz konusu emellerinin çok eskilere kadar uzandığını kaydetti.

Öte yandan İsrail ile mevcut ilişkiler hakkında konuşan El Halife, ABD öncülüğünde imzaladıkları İbrahim Anlaşmaları'nı överek, anlaşmaların bölgedeki diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmeyi sağladığını vurguladı.

Bahreyn'in İsrail ile olan ikili ilişkilerde önümüzdeki dönemde daha fazla iş birliğine ve ortaklığa gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum