Yemen'de İran destekli Husiler çocuk asker kullanımına devam ediyor

Yemen'de İran destekli Husiler çocuk asker kullanımına devam ediyor

İran destekli Husilerin, ABD ve Suudi Arabistan'a karşı savaşmak üzere saflarına çocuk askerler katmaya devam ettiği bildiriliyor.

İran destekli Husilerin, BAE ve Suudi Arabistan destekli güçlere karşı savaşmak üzere saflarına çocuk askerler katmaya devam ettiği bildiriliyor.

Husilerin nisan ayında çocukları asker olarak saflarında istihdam etmeyeceğine dair Birleşmiş Milletler'e verdiği taahhüde rağmen saflarına daha fazla çocuk asker alımı yaptığı belirtiliyor.

AP'ye konuşan ismini vermeyen Husilere bağlı iki yetkili, son iki ay içerisinde yaşları 10-17 arasında değişen yüzlerce çocuğu silah altına aldıklarını açıkladı. Husilerin silahlandırdığı çocuk askerlerin özellikle ön cephelere yerleştirildiği ifade ediliyor.

Silah altına alınan çocuklar 'yetişkin' olarak görülüyor

Husiler, çocukların silahlandırılmasına ilişkin uygulamaların kültürel değerlerle bağdaştığını savundu. Çocuk asker uygulamasının 10-12 yaş aralığında başlatıldığını söyleyen Husi yetkilileri, bu kitlenin 10 yaşından sonra yetişkin olarak görülmeye başlandığını vurguladı.

Husi yetkilileri "Bunları çocuk olarak göremeyiz. Onlar Suudi Arabistan ve ABD işgaline karşı İslam birliğini savunacak adamlar yaşındalar." ifadelerini kullandı.

"Husiler çocukları 7 yaşından itibaren eğitime başlatıyor"

Görgü tanıklarına göre Husiler, çocukları daha küçük yaşlardan eğitime başlatıyor. "Yaz kampları" adı altında verilen eğitimler çerçevesinde çocuklara Husilerin dini ideolojilerine empoze edilirken, nasıl savaşacaklarına dair dersler veriliyor.

Husilerin kamplardaki başlangıç eğitimleri sırasında 10 yaşından küçük çocuklara genel silah ve herhangi bir füze veya hava saldırısından nasıl kaçabileceğine ilişkin eğitimler verdiği söyleniyor.

Husi komutası altında silah altına alınan 2 bin çocuğun Yemen iç savaşı sırasında yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.