Taiz kuşatmasını kaldırmamakta ısrarcı olan Husiler sivilleri ölüme terk ediyor

Taiz kuşatmasını kaldırmamakta ısrarcı olan Husiler sivilleri ölüme terk ediyor

İnsan hakları örgütleri İran destekli Husileri Taiz kuşatmasını kaldırmaları konusunda uyardı.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) başı çektiği 16 insan hakları grubu, pazartesi günü yayımladıkları ortak bir bildiride hareket serbestisini kısıtlayan ve temel malların, ilaçların, insani yardım malzemelerinin şehre girişini sekteye uğratan ablukanın kaldırılmasını talep etti.

HRW'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ofisi Müdür Yardımcısı Michael Page, "Husilerin ablukası, sivilleri altyapısı tamamlanmamış ve riskli yolları kullanmaya sebebiyet veriyor." dedi.

İnsan hakları örgütlerinin ortak açıklamasında, Husiler tarafından Taiz'in civarındaki ana yollara kurulan kontrol noktalarındaki İran destekli milislerin, temel gıda ve tıbbi malzemelerin şehre tedarik edilmesi konusunda engeller oluşturduğu bilgisi yer aldı. Açıklamada ayrıca Husilerin bu malzemelerden bazılarına el koyduğuna dikkat çekildi.

Taiz kuşatmasının kaldırılması, bölgede devam eden ateşkes sürecinin bir parçası olmasına rağmen Birleşmiş Milletler'in temmuz ayında şehre çıkan yolları kademeli olarak açılması teklifi Husilerce reddedilmişti.

İran destekli Husiler merkezi hükümet tarafından kontrol edilmekte olan Taiz'i Mart 2016'dan bu yana kuşatma altına almış durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.