Yunan askerlerden göçmenlere işkence

Yunan askerlerinin düzensiz göçmenin ellerinde sigara söndürdüğü iddia edildi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir süre önce yakalanan düzensiz göçmenlerden biri, Yunan askerleri tarafından gözlerinin bağlanıp ellerinde sigara söndürüldüğünü iddia etti.

"Türk paralarını yırttılar"

Pakistan uyruklu 31 yaşındaki Musaddiq Javed, 18 kişilik grupla Yunanistan’a geçtikten sonra İskeçe’ye kadar yürüdüklerini, araçla Kavala’ya giderken polis tarafından yakalandıklarını söyledi. Polis tarafından askere teslim edildiklerini ifade eden Cavid, askerlerin telefonunu ve üzerindeki bir miktar euroyu aldıklarını, Türk paralarını da yırttıklarını iddia etti.

"Yemek isteyince dövdüler"

Pakistan'daki ailesine bakmak zorunda olduğu için Avrupa'ya gitmek istediğini belirten Cavid, şu iddialarda bulundu: Askerler beni bir odaya götürdüler. Gözlerimi bağladılar. Ellerimde sigara söndürdüler. Ayaklarıma vurdular. Daha sonra bizi nehirden Türkiye'ye geri gönderdiler. Dört gün Yunanistan'da kaldık. Yemek vermediler, istediğimizde bizi dövdüler.

"Sopayla kafamıza vura vura karşıya geçirdiler"

Fas uyruklu Muhammed Nainiya da Yunan askerleri tarafından ormanlık alanda darp edildiklerini öne sürdü.  Yunan askerlerinin telefonuna ve 700 euro parasına el koyduğunu ileri süren Nainiya, “Bizi bir askeri araçla nehir kenarına getirdiler. Bota bizi 20’şer kişi bindirip sopayla kafamıza vura vura karşıya geçirdiler. Kıyafetlerimizi de aldılar” iddiasında bulundu.

"Türkiye'de ameliyat oldum"

Nainiya, şunları söyledi: Daha sonra Türkiye'ye geçtikten sonra kilometrelerce yürüyerek bir köye geldik. Edirneli köylüler bize kıyafet verdi. Jandarma bizi teslim aldı, doktora götürdü. Doktor beni muayene ettiğinde ayağımda üç kırık olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum. Bir hafta hastanede yattım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Yunanistan haftalık olarak Türkiye'ye göçmen iade edecek
Rus bombardımanı sebebiyle 3 günde 40 bin Suriyeli Türkiye sınırına göç etti
Yunanistan'a mülteci tepkisi: "Hamile kadınlar ve çocuklar kaderlerine terk ediliyor"

Haberler Haberleri