Yunanistan haftalık olarak Türkiye'ye göçmen iade edecek

Yunanistan haftalık olarak Türkiye'ye göçmen iade edecek

Yunanistan Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis, Yunan hükümetinin yasa dışı göçmenleri haftalık olarak Türkiye'ye iade etmeyi planladığını söyledi.

Kathimerini gazetesine demeç veren Yunanistan Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis, "İade edilen göçmenlerin sayısını artırmaya odaklandık. Ocak ayının ikinci yarısında göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmesi için üç operasyon düzenlendi. Amacımız, haftalık operasyonlar düzenlemek ve elbette iade edilenlerin sayısını artırmak" dedi.

Yunanistan'ın göçmenlerin doğrudan kendi ülkelerine dönmesinden, AB ve diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmaktan yana olduklarını belirten Mitarakis, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunanistan'a gelen göçmenlerin sayısını azaltmayı ana hedef olarak belirledik. Göçmenleri taşıyanların ana koridoru biz olmamalıyız. Bu, sınırların korunmasını ve uluslararası koruma hakkı bulunmayan herkesin iadesini gerektiriyor."

Mitarakis, hükümetin göçmenleri adalardan tahliye ettiğini ve Ege Denizi'ndeki 5 adada kapalı sığınmacı merkezleri kurulacağını ekledi. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.