Rus bombardımanı sebebiyle 3 günde 40 bin Suriyeli Türkiye sınırına göç etti

Rus bombardımanı sebebiyle 3 günde 40 bin Suriyeli Türkiye sınırına göç etti

Rusya ve Esed rejiminin İdlib'in güneyindeki sivil yaşam alanlarına yönelik bombardımanı on binlerce sivili daha yerinden etti.

Rusya ve Esed rejiminin İdlib güneyine yönelik kara ve hava bombardımanı sebebiyle on binlerce sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Suriye'den haber aktarımı yapan yerel kaynaklar sadece İdlib'in güneyindeki Maret Numan yerleşimi ve çevresinden göç edenlerin sayısının son üç günde 40 bini geçtiğini ifade etti.

Türkiye ile Rusya arasında geçtiğimiz Ekim ayında imzalanan Soçi Mutabakatı sonrasında Rusya'nın İdlib güneyine yönelik bombardımanlarında ciddi artış yaşanmış, saldırılar sebebiyle çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

Rusya ve Esed rejiminin sivil yaşam alanlarını hedef alan bombardımanları sebebiyle Türkiye sınırına yeni bir göç dalgası bekleniyor. 

Saldırıların İdlib kent merkezine yönelmesi durumundaysa Türkiye sınırına yönelik şimdiye kadar görülmemiş bir göç krizi yaşanabileceği ifade ediliyor.

g1-011.jpg

gg2.jpg

gg3.jpg 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.