Rus bombardımanı, yeni göç dalgası ve sular altındaki mülteci kampları: Burası Suriye

Rus bombardımanı, yeni göç dalgası ve sular altındaki mülteci kampları: Burası Suriye

İdlib'in güneyine yönelik Rus saldırıları yeni bir göç dalgasını tetikledi.

İdlib'in güneyine yönelik Rus saldırıları yeni bir göç dalgasını tetikledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye ile Rusya arasında sağlanan Soçi Mutabakatı sonrasında Rusya'nın İdlib'in güneyindeki sivil yaşam alanlarını hedef alan saldırılarını artırmasının ardından bu bölgelerdeki siviller için yeni bir göç başlamıştı.

Türkiye sınırına doğru göç eden ailelerin sayısının on binleri aştığı tahmin ediliyor. 

Özellikle İdlib'in güneyindeki en büyük yerleşimlerden biri olan Maret Numan'ın Rus bombardımanı sonrasında tamamen boşaldığı, buradaki sivil halkın İdlib'in kuzeyi ile Halep kırsalındaki bölgelere göç etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Rus bombardımanı sebebiyle göç etmek zorunda kalan sivil halkın kalacak bir yeri olmadığını ve yardıma muhtaç durumda olduklarını ifade ediyor.

ekran-resmi-2019-12-12-15-15-12.jpgİdlib'in kuzeybatısındaki bir göçmen kampı

Zorlu kış şartlarının da bastırmasıyla birlikte bombardıman bölgelerinden göç eden sivilleri daha zorlu bir yaşam bekliyor. 

Özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınan Suriyeliler, kendi kurdukları derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. 

ekran-resmi-2019-12-12-15-17-18.jpgDerme çatma kurulan kampların büyük bir kısmı sular altında

Rus bombardımanı devam ediyor

Tüm bu göç kriziyle birlikte Türkiye sınırına yönelik baskı artarken, Rusya ve Esed rejimi "Çatışmasızlık Bölgesi"ndeki sivil yaşam alanlarını bombalamayı sürdürüyor. Rus savaş uçakları özellikle okul, hastane ve küçük sağlık merkezlerini hedef alıyor.

Uluslararası toplum ise Rusya'nın gelişigüzel bombardımanları karşısında sessiz.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.