İdlib'deki Rus bombardımanı Türkiye sınırına yeni göçü tetikledi

İdlib'deki Rus bombardımanı Türkiye sınırına yeni göçü tetikledi

Rusya ve Esed rejiminin İdlib'e yönelik bombardımanı yeni bir göç dalgasını tetikledi.

Rusya ve Esed rejiminin İdlib'in güney kırsalında yönelik bombardımanı Türkiye sınırına doğru yeni bir göç dalgasını tetikledi.

İdlib'in güney kırsalında, başta Maret Numan beldesi ve çevresi olmak üzere yoğun hava ve kara bombardımanı sebebiyle sivil halk yeniden yollara düştü.

Geçtiğimiz dönemde Hama'nın muhaliflerden ele geçirildiği saldırılar sırasında Rusya ve Esed rejimi bölgedeki sivil yerleşim alanlarını yoğun kara ve hava bombardımanına tutmuş, yarım milyona yakın sivil Türkiye sınırına göç etmişti.

a2-001.jpeg

Yeni göç dalgası başladı

Türkiye ile Rusya'nın arasında sağlanan Soçi Mutabakatı sonrasında İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere yönelik artan Rus bombardımanı sebebiyle bugünlerde yüzlerce aile güney kırsalındaki bölgelerden Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladı.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Rusya ile Esed rejiminin sivil yaşam alanlarını hedef alan bombardımanıyla eş zamanlı olarak sivillerin Türkiye sınırına doğru toplu olarak göç ettiğini ifade ediyor.

a1.jpeg

Rus bombardımanlarının devam etmesinin Türkiye sınırına yönelik göçü daha da artıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.