"Türkiye Suriye'de SİHA'lar ile Esed rejimi mevzilerini vurdu"

"Türkiye Suriye'de SİHA'lar ile Esed rejimi mevzilerini vurdu"

Bu sabah erken saatlerde Türkiye’nin silahlı insansız hava araçları ile Haseke'de Esed rejimi mevzilerini vurduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bu sabah erken saatlerde Türkiye’nin silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile Haseke bölgesindeki Esed rejim mevzilerini vurduğunu iddia etti.

DPA’ya göre SOHR, bu gelişmenin rejim güçlerinin resmi kararları ihlal ederek, YPG'yi desteklemek için Türkiye yanlısı gruplarla yaşanan çatışmaya dahil olmasının ardından geldiğini bildirdi.

SOHR’a göre Tel Temir ve Manacir arasında bulunan Tel Tavil köyünde bulunan rejim noktalarını hedef alan saldırıda en az iki rejim askeri yaralandı.

SOHR’un güvenilir kaynaklardan aktardığı bilgilere göre rejim güçleri, Türk askerlerine karşı herhangi bir çatışmaya girmeme konusunda Ankara ile Moskova arasında varılan mutabakat çerçevesinde talimat aldı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman (Türkiye ve Rusya’nın Halep-Haseke yolu olarak bilinen M4 karayolundan 3 kilometre uzaklıkta durulması için anlaşmaya varmasından sonra) Türk kuvvetlerinin ve bölgede ona yakın grupların, güçlerini artırmalarının sebebinin hala bilinmediğini dile getirdi.

Türkiye, ABD destekli YPG’ye karşı geçtiğimiz ay Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmış, ancak ABD ile varılan anlaşmanın ardından harekatı durdurmuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.