"Suriye'de 6 rejim askeri Türkiye'nin topçu atışları sonucu öldü"

"Suriye'de 6 rejim askeri Türkiye'nin topçu atışları sonucu öldü"

Suriye'de rejim güçlerine mensup 6 askerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin topçu atışları sonucu öldüğü bildirildi.

AFP haber ajansının bölgede faaliyet gösteren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı bilgiye göre, Türk topçusu tarafından Suriye'nin kuzeyinde yer alan El Asadiya bölgesine topçu atışı yapıldı. Hedef olan bölgede bulunan 5 Esed güçleri mensubu askerin öldüğü, 1 askerin de Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler tarafından vurulduğu ileri sürüldü.

Esed güçleri Türkiye sınırında kalacak mı?

Soçi anlaşması öncesinde Esed'e bağlı askeri güçler, Fırat'ın doğusunda, Barış Pınarı Harekâtı'nın dışında kalan bölgelerin önemli bir kısmında Esed güçleri zaten aktif idi.

ABD askerlerinin çekilmesiyle birlikte YPG ile Esed rejimi anlaşmış, Esed güçleri da Münbiç ve Kobani'ye girmişti.

Esed rejiminin, YPG'nin çekilmesinin ardından sınır bölgelerinde kalıp kalmayacağına dair bir bilgi Soçi mutabakatı metninde yer almıyor.

Uzmanlara göre, Esed güçleri hem bulunduğu bölgelerde, hem de mutabakat uyarınca 23 Ekim ve sonrasında gireceği bölgelerden de, 150 saatlik sürenin dolması sonrasında çekilmeyecek.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.