Cumhurbaşkanlığı beyin göçünü terse çevirecek

Cumhurbaşkanlığı beyin göçünü terse çevirecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, yurt dışındaki bazı ülkelerde kariyer fuarları düzenleyecek ve orada bulunan Türk öğrencilerin ülkelerinde çalışmasını sağlayacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Almanya, İngiltere, Güney Afrika ve Özbekistan'da Kariyer Fuarları düzenleyerek, yurt dışındaki Türk öğrencilerin ülkelerinde çalışmasını sağlayacak.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, beyin göçünün önüne geçilmesini amaçlayan proje ile Aselsan, Türk Hava Yolları, Turkcell gibi Türkiye'nin önde gelen firmaları öğrencilerle buluşarak Türkiye'de çalışmanın avantajlarını anlatacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nın yurt içinde düzenlediği kariyer fuarları nisan ayında yurt dışında da düzenlenecek. İlk olarak Almanya'nın Ahen ve Köln şehirlerinde başlaması planlanan fuarlar İngiltere'nin Londra, Güney Afrika'nın Johannesburg ve Özbekistan'ın başkenti Taşkent'le devam edecek.

Fuarların en büyük amacı, başarılı Türk gençlerinin ülkelerinde çalışmasını sağlayarak, beyin göçünü engellemek. Başarılı gençlerin ülkeye geri kazandırılmasını amaçlayan fuarlarda üniversite öğrencileri stantlarda kendi bölümleri ve çalışma koşullarıyla ilgili bilgi alabilecek.

Sektör temsilcileri ise öğrencilerden aldıkları CV'lerle ihtiyaç duyduğu iş gücüne yönelik veri toplayacak. Şirketler bu yöntemle yetenekli ve başarılı öğrencileri eğitim sürecinde keşfederek, sektöre kazandıracak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.