Cumhurbaşkanlığı: New York Times'ın beyin göçü haberi doğru değil

Cumhurbaşkanlığı: New York Times'ın beyin göçü haberi doğru değil

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden yapılan açıklamada, New York Times (NYT) gazetesinin Türkiye'den ülke dışına yapılan beyin göçüyle ilgili haberinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, The New York Times (NYT) gazetesinin Türkiye'den ülke dışına yapılan beyin göçü haberindeki verilerin doğru olmadığını ifade eden bir açıklama yayımladı.

Gazetenin haberinde Türkiye'den yurt dışına göçün "rekor rakamlara ulaştığı", göçün başlıca sebeplerinin de 'kayırmacılık ve artan otoriterleşme" olduğu belirtiliyordu.

Haberle ilgili Cumhurbaşkanlığı'nın İnsan Kaynakları Ofisi'nden "Beyin göçü hakkında basında çıkan asılsız haberler ile ilgili açıklama" başlığıyla şu yanıt verildi:

"The New York Times gazetesi internet sitesinde 2 Ocak 2019 tarihinde Carlotta Gall tarafından kaleme alınan, kimi yabancı ve yerli basın organlarında haberi yapılan yazıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri referans gösterilerek, "2017 yılında Türkiye'den göç eden Türk sayısının çeyrek milyonun üzerinde" olduğu iddia edilmiştir.

Ancak kamuoyuna açık olan TÜİK verilerine bakıldığında 2017 yılında Türkiye'den göç eden vatandaşlarımızın sayısının yazıda iddia edildiği üzere çeyrek milyonun üzerinde değil, aksine 113 bin 326 kişi olduğu görülmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.