Sığınmacıların Akdeniz trajedisi: Ölümler katlanarak artıyor

Sığınmacıların Akdeniz trajedisi: Ölümler katlanarak artıyor

'2018 Akdeniz'deki sığınmacılar için ölümcül başladı'

Uluslararası Göç Örgütü, yılın ilk 11 gününde Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 192 sığınmacının öldüğünü duyurdu. Geçen yıl aynı dönemde 12 sığınmacı hayatını kaybetmişti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), yılın ilk 11 gününde Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 192 sığınmacının hayatını kaybettiğini bildirdi.


AA'nın aktardığına göre IOM Sözcüsü Joel Millman, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Bu gerçekten (sığınmacılar için) ölümcül bir yıl başlangıcı oldu." ifadesini kullandı.

Millman, geçen pazartesi Libya'dan Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşmaya çalışan 150 kaçak göçmeni taşıyan lastik botun batması sonucu 64 sığınmacının boğulmasının yılın şu ana kadarki en büyük sığınmacı faciası olduğunu kaydetti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William Spindler ise uluslarası topluma çağrıda bulunarak sığınmacıların hayatlarının kurtarılması için aile birleşimi de dahil yeni güvenli alternatifler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

IOM'e göre, 2017'de Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşan sığınmacı sayısı bir önceki yıla oranla yarı yarıya azalarak 171 bine gerilerken, 3 bin 116 sığınmacı da Akdeniz'de hayatını kaybetti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.