"Sığınmacıların yarısı ortadan kayboldu"

"Sığınmacıların yarısı ortadan kayboldu"

İsviçre Göç Devlet Sekreteri Gattiker, ülkeye sığınma talebinde bulunan kişilerin yüzde 50- 60’ının, yaz döneminde ortadan kaybolduğunu açıkladı.

İsviçre Göç Devlet Sekreteri Mario Gattiker, ülkeye sığınma talebinde bulunan kişilerin yüzde 50-60'ının yaz döneminde ortadan kaybolduğunu açıkladı.

Gattiker, İsviçre basınına yaptığı açıklamada, sığınmacıların genellikle haziran ve temmuz arasında yaptıkları resmi başvurudan hemen önce veya sonra gerekli incelemeden kaçmak için izlerini kaybettirdiklerini belirtti.

Akdeniz güzergahını geçen sığınmacıların, özellikle Avrupa'nın göç politikasını değiştirdikten sonra kuzeyden yollarına devam ettiğine dikkat çeken Gattiker, "Sığınmacılar için bazı hedef ülkeler, orada yürütülen politikalara bağlı olarak daha ayrıcalıklı." diye konuştu.

İsviçre'nin istikrarlı bir şekilde yasaları uygulamasından dolayı sığınmacıların geldikleri ülkelere iade edileceklerini bildiklerini savunan Gattiker, ülkesindeki sığınmacıların kayıplara karışmasını da buna bağladı.

Başvuru sahiplerinin yüzde 40'a yakınının resmi olarak sığınma başvurusu yapmadan hemen önce, yüzde 20'lik kısmının da başvuruyu yaptıktan sonraki ilk günlerde sırra kadem bastığını anlatan Gattiker, "Biz gerçekten acil durumun çok ötesindeyiz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.