Şii gruplar İstanbul'da organize oluyor: Onlarca çocukla Humeyni ve Hamaney'i anma töreni düzenlendi

Şii gruplar İstanbul'da organize oluyor: Onlarca çocukla Humeyni ve Hamaney'i anma töreni düzenlendi

İstanbul merkezli Şii gruplar bir camide İran liderleri Ruhullah Humeyni ve Ali Hamaney'e övgüler yer alan bir tören gerçekleştirdi.

İstanbul merkezli Şii gruplar, bir camide İran liderleri Ruhullah Humeyni ve Ali Hamaney'e övgülere yer verilen bir tören gerçekleştirdi.

İran Devrim Muhafızları bağlantılı Tasnim haber kaynağının aktardığı habere göre olay, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan Zeynel Abidin Camii'nde yaşandı.

iran-istanbul2.pngiran-istanbul.pngiran-istanbul2.pngiran-istanbul.png

iran-istanbul2.png

İran, Irak, Suriye gibi bölgelerdeki Şii milis grupların organize ettiği törenleri hatırlatan olayda, İran rejimince kullanılan "Selam Kumandan" isimli marş söylendi.

Çocukların askeri düzende dizilmesi ve asker selamı vermesi ise dikkat çekti.

Tasnim'in haberinde şu ifadeler yer alıyor:

"İstanbul'daki İmam Zeynel Abidin Camii'nde bir grup genç 'Selam Kumandan' isimli marşı söyledi.

İstanbul'daki İmam Zeynel Abidin Camii, şehirdeki en önemli 40 camiden ve Şii toplanma merkezinden biri. Cami, İstanbul ve Türkiye'deki önemli Şii din adamlarından Şeyh Selahaddin Özgündüz, Şeyh Hamid Turan ve Şir Ali Bayat tarafından inşa edildi.

Bu cami farklı dini günlerde Şiilere ve Ehli Beyt aşıklarına ev sahipliği yapıyor. Muharremlerde, Gadir-i Hum geceleri ve İmam Humeyni'nin ölüm yıldönümleri gibi günlerde düzenlenen törenler camideki en önemli faaliyetler arasında."

İran'ın son dönemde Türkiye'deki faaliyetlerini artırdığı, İstanbul'da da kendisine yakın kesimlerle temas halinde olduğu dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum