Şii milis gücü Haşdi Şaabi Türkmen kenti Telafer'e girecek

Şii milis gücü Haşdi Şaabi Türkmen kenti Telafer'e girecek

Irak Başbakanı Haydar El-Abadi, Telafer'i IŞİD'ten geri alma operasyonuna Şii milis gücü Haşdi Şaabi'nin de katılacağını açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar El-Abadi, başkent Bağdat'ta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, "Telafer'in kurtarılması için operasyon planını kurduk. Bu operasyona tüm güvenlik güçleri, Haşdi Şaabi ve Haşdi Aşair (Sünni yerel aşiret güçleri) katılacak." dedi.

IŞİD'in Irak devletinin yeniden ayağa kalkmasını istemediğini savunan Abadi, örgütle mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Abadi konuşmasında ayrıca, tüm ülkelerle dengeli ilişkiler kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Irak'ın çeşitli yerlerinde daha önce Sünni sivillere yönelik "öldürme, işkence ve kaçırma" eylemlerinde bulunduğu için İran'a yakın milis gücü Haşdi Şaabi'nin Telafer operasyonuna katılmasından endişe duyuluyordu.

Musul'un 63 kilometre batısı, Türkiye sınırının da 82 kilometre güneyinde yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.