Şii milis komutanı Ebu Azrail Irak'ta cesetleri yakarken görüntülendi

Şii milis komutanı Ebu Azrail Irak'ta cesetleri yakarken görüntülendi

Haşdi Şaabi komutanlarından Ebu Azrail lakaplı Şii milis, IŞİD mensubu olduğu iddia edilen bir kişinin cesedini yakarak işkence ederken görüntülendi.

*Bu haberdeki video rahatsız edici görüntüler içermektedir.

Irak'ta İran destekli Şii milislerin IŞİD'e karşı saldırıları sürerken insan hakları ihlalleri had safhada fakat bu uluslararası medyada gündem olmuyor. Sivillere yönelik saldırıların yanı sıra Bağdat hükümeti güçleri ve Şii milislerin "vahşet" olarak adlandırılacak görüntülerine de her gün bir yenisi ekleniyor.

Görüntülerde yer alan isim çoğu kişinin yakından tanıdığı Ebu Azrail lakaplı Eyüp Falih er Rubayi. Şii milislerin çatı yapılanması Haşdi Şaabi'nin komutanlarından Ebu Azrail, IŞİD mensubu olduğu iddia edilen bir kişinin cesedini yakarken görülüyor. Yakınındaki diğer Şii milisler de söz konusu şahsın cesedine işkence ediyor. Cesedin yabancı bir IŞİD mensubuna ait olduğu ifade ediliyor. Sosyal medyada yayılan video için "kim olursa olsun bir insanın cesedine işkence yapılamayacağı" yönünde yorumlar yapıldı. Şii milislerin savaş suçları her gün bir başka gündemin konusu olurken uluslararası kamuoyunun sessizliği sürüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.