Şii milisler Musul'da kum fırtınasına takıldı

Şii milisler Musul'da kum fırtınasına takıldı

Musul operasyonunu sürdüren Irak ordusu ve Şii milisler, hava desteğinin kesilmesinin ardından geri çekilmek zorunda kaldı.

Kum fırtınasını fırsat bilen Sünni aşiretler ve IŞİD, saatler içerisinde Musul çevresinde 14 askeri nokta ve 2 mahalleyi ele geçirdi.


Irak ordusunun bırakıp kaçtığı askeri araçlardan biri

Kum fırtınası nedeniyle hava desteğinden mahrum kalan Bağdat hükümeti askerleri ve Şii milisler, mevzilerini korumakta zorlandılar. Geride bırakılan birçok silah-mühimmat ve askeri araç IŞİD tarafından ele geçirildi.


Sünni güçler ve IŞİD, askeri araçların yanı sıra çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Koalisyonun hava desteği 

Gerek Irak'ta Şii milisler ve ordu gerekse Suriye'de Esed güçleri ve PYD'nin çok defa hava desteğinden mahrum kaldıklarında büyük kayıplar yaşadığı tecrübe edilmişti. Hava desteğiyle günler süren operasyonlarla alınan yerlerin, destek kesilince saatler içerisinde kaybedildiği görülmüştü.

 

IŞİD Ekim ayında Kayyara'daki petrol kuyularını ateşe vermişti

Irak'ta petrol Suriye'de lastik taktiği

IŞİD, Musul operasyonunun başladığı sırada, hava desteğine karşı Kayyara çevresine kazdığı kuyulardaki petrolü ateşe vermişti. Suriye'de muhalifler ise, Halep operasyonu sırasında hava desteğine karşı araç lastiklerini yakma yöntemini kullanmıştı.

 

Halepli çocuklar operasyon sırasında lastik toplayıp yakmıştı

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.