Şii Mollaların Fotoğrafları Amerikan Jiplerinde

Şii Mollaların Fotoğrafları Amerikan Jiplerinde

ABD yapımı Hummer jiplerle Felluce kentine giriş yapan milisler, Şii mollaların fotoğrafları ile beraber görüntülendi.

Medya kaynakları Irak'ta IŞİD'e karşı mücadele eden Haşd-i Şa'bi milislerinin Amerikan Hummer jeepleri üzerindeki görüntülerini yayınladı. Felluce'de çekilen görüntülerde Şii Bedir Tugayı bayrakları ve Ayetullah Ali El Sistani'nin posterleri taşıyan Haşd-i Şa'bi milisleri şehirde görüntüleniyor.

Geçtiğimiz süreçte Irak Hükümeti'nin çağrısı sonucu bölgeye intikal eden Haşd-i Şa'bi milislerinin Felluce'ye girdiği rapor edilmişti. Hükümet, milislerin şehre girmeyeceklerini ve sadece şehrin dışında sınırlı oranda etkinliklerinin olacağını belirtmişti. Bununla beraber görgü tanıkları şehrin içinde Haşd-i Şa'bi milislerinin çatışmalara girdiklerini ve Irak Ordusu'nun ortada görünmediğini belirtiyorlar.

Raporlara göre Fedaral polis üniforması giyen Şii milisler, şehir içinde vandallık, yağmalama ve hırsızlık olaylarına da katıldılar.  Anbar eyaleti polis teşkilatının medya bürosunda çalışan bir gazeteci Felluce’deki yağmalamaları anlattı. Kusay Abdülaziz adındaki polis memuru Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, Felluce’de milislerin kenti terk eden sivillerin evlerini yağmaladığını ardından da bu evleri ateşe verdiklerini iddia etti. 

ABD yapımı bir Hummer aracının camına Irak Şiileri'nin önde gelen dini lideri Ayetullah Ali El Sistani'nin fotoğrafının konduğu görülüyor

Felluce’nin Nazzal ve Cübeyl Mahallelerinde Haşdi Şabi milislerinin yağmalamalarına bizzat kendisinin şahit olduğunu anlatan Abdülaziz, çatışmaların olmadığı bölgelerde ateşe verilmiş onlarca eve gördüğünü ifade etti.

Şii milisler şehre girerken mezhepçi sloganlar attılar, duvarlara Felluce halkını korkutan ve tehdit eden birtakım yazılar yazdılar. Milislerin, şehre girerken federal polise ve Irak Ordusu'na ait askeri araçlar ve kıyafetleri kullandıkları, yağmaladıkları yerlerden paraları çaldıkları, evlerdeki mobilyaları ve elektrikli aletleri kaçırdıkları bildiriliyor. Bununla birlikte milis güçlerin çaldıkları pek çok şeyi yakın bölgelerde gömerek suçlarını örtmeye çalıştıkları da iddia ediliyor.

Felluce kenti, İran'a bağlı milis gruplar, Bağdat hükümeti ve ABD'nin hava desteği ile bir ay süren operasyon sonucu IŞİD'in elinden geri alındı.

Kaynak: Mepa News, Orient News, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.