Silahlanma hakkı savunucuları Youtube'a geri adım attırdı

Silahlanma hakkı savunucuları Youtube'a geri adım attırdı

Youtube’un yeni içerik kontrol görevlileri, 14 Şubat tarihinde ABD’nin Florida kentinde gerçekleşen lise baskını olayından sonraki günlerde silahlarla ilgili bilgi veren birçok videoyu yayından kaldırmıştı.

Birkaç hafta önce Youtube bir yandan otomatik içerik kontrol sistemleri üzerindeki çalişmların devamın etmesinin yanı sıra; binlerce içerik kontrolcüsünü işe alarak uygunsuz videoların yayından kaldırılmasını sağlayacağını ilan etmişti.

Ancak ünlü ekonomi ajansı Bloomberg’in bildirdiğine göre silahlanma hakkını savunan lobide bu hafta gerçekleşen toplantıda bazı katılımcılar Youtube’un yasal videoları yayından kaldırmasından şikayetlerini dile getirdiler.

Örneğin 650 bin takipçisi bulunan “Military Arms Channel” a ait üç videonun yayından kaldırıldığını kanal yöneticileri Facebook hesaplarından duyurdular.

Videolar ne suikast içerikli ne de açık bir politikayı yansıtıyordu. Sadece silahların nasıl çalıştıklarını gösteriyor ve bazı teknik özelliklerini tanıtıyordu.

Kanal kurucusu Tim Harmsen’in geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre her ne kadar söz konusu 3 video şuan yayında olsa da; yeni videoların kanala yüklenmesi de bir süreliğine engellendi.

"Eğer Youtube bir politik duruştan yana ise, politik trollerle birlikte hareket ederek kendi kurallarını bile hiçe sayabiliyor"
-Military Arms kanalı kurucusu Tim Harmsen

Bloomberg’in bildirdiğine göre politik mesajlar paylaşan birçok başka kanal da yasaklandı. Örneğin Parkland olayında hayatta kalan David Hogg’a yaptığı açıklamalardan ötürü “kriz aktörü” yakıştırması yapan tweetler atan Titus Frost isimli şahıs da Youtube’un yeni uygulamasından nasibini alanlar arasına katıldı.

New York Times gazetesinde yazarı yer alan ve aynı zamanda en çok okunan kitapların da yazarı olan Jerome Corsi de Salı günü attığı tweet ile Youtube kanalındaki bazı paylaşımlarının silindiğini ve geçici olarak engellendiğini duyurdu. 

Köşe yazarlarının bile aleni bir şekilde engellenmesi Youtube kanalının içerik politikasında kazılı bir takım değişikliklere gitmesini kaçınılmaz kılacağı uzmanlar tarafından yapılan yorumlar arasında ciddi yer teşkil etmekte.

Youtube belli olaylardan bahsetmese de moderatörlerin hata yapmış olabileceklerini kabul eden bir açıklama yayınladı. 

Bloomberg kanalına açıklama yapan bir Youtube sözcüsü “daha önce açıkladığımız üzere 2018 yılında içerik uzmanı sayısında ciddi artışa gitmeyi planlıyoruz. Bunu yaparken de yeni personelimizin bir takım hatalar yapmış olması muhtemeldir. Hali hazırda yayın politikamızda herhangi bir değişiklik yok. Hatalı olarak kaldırılan videoları tekrar yükleyeceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.