Şili'de 35 yaşındaki Hırvat isim cumhurbaşkanı oldu

Şili'de 35 yaşındaki Hırvat isim cumhurbaşkanı oldu

Şili'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu 35 yaşındaki solcu ve Hırvat aday Gabriel Boric kazandı.

Şili'de 19 Aralık 2021 Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu henüz 35 yaşında olan Hırvat kökenli solcu aday Gabriel Boric kazandı.

Oyların %99,86'sı sayılırken Boric'in sayılan oyların %55,87'sini, rakibi sağcı aday Jose Antonio Kast'ın %44,13'ünü aldığı açıklandı. Böylece Boric'in zaferi kesinleşmiş oldu.

21 Kasım günü gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda sağcı ve kapitalist vaatlerde bulunan aday Jose Antonio Kast oyların %27,91'ini alarak birinci, solcu vaatlerde bulunan ve üniversiteden beri sol örgütlenmeler içinde bulunan Gabriel Boric ise oyların %25,82'sini kazanarak ikinci olmuştu. Böylece Kast ve Boric seçimin ikinci turunda yeniden yarışmaya hak kazanmışlardı.

Gabriel Boric'in Hırvat kökenli olduğu, babasının ailesinin 1897'de yaşadıkları Hırvatistan'ın Ugljan adasından göç ederek Şili'ye yerleştikleri ancak kültürel olarak Hırvat kimliğini korudukları belirtiliyor.

11 Şubat 1986 doğumlu olan 35 yaşındaki Gabriel Boric'in böylece dünyanın ikinci en genç ülke lideri olduğu bildiriliyor.

Dünyanın mevcut en genç siyasi lideri ise 30 Kasım 1994 doğumlu olan 27 yaşındaki San Marino Başbakanı Giacomo Simoncini.

756 bin kilometrekare arazisi ve 18 milyona yaklaşan nüfusuyla Şili, Latin Amerika'nın en önemli ülkelerinden sayılıyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.