Singapur uçağında bir kişinin öldüğü "türbülans kazasının" ön raporu açıklandı

Singapur uçağında bir kişinin öldüğü "türbülans kazasının" ön raporu açıklandı

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, Boeing uçağının olay sırasında 54 metre irtifa düşüşü yaşadığını açıkladı.

Yapılan bir ön soruşturmaya göre, Singapur Havayollarına ait bir uçakta yerçekimi kuvvetindeki "hızlı değişimler" ve 54 metrelik irtifa kaybı nedeniyle onlarca yolcu yaralandı.

Geçtiğimiz hafta Singapur Havayolları'na ait SQ321 sefer sayılı uçağın şiddetli türbülansa girerek Bangkok'a acil iniş yapmak zorunda kalması sonucunda 73 yaşındaki bir İngiliz kalp krizi şüphesiyle hayatını kaybetmiş ve onlarca yolcu da yaralanmıştı.

Singapur Ulaştırma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, G kuvvetindeki hızlı bir değişimin emniyet kemeri takmayan yolcuların havaya uçmasına neden olduğunu söyledi.

"Saat 07:49:41'de dikey ivme 4 saniye içinde - 1.5G'den + 1.5G'ye dönüştü. Bu durum büyük olasılıkla havada bulunan yolcuların tekrar yere düşmesine neden olmuştur." diyen bakanlık, uçuş verileri kayıt cihazı ve kokpit ses kayıt cihazının incelendiğini belirtti.

"4.6 saniye boyunca G'deki hızlı değişimler, 37,362 ft'den 37,184 ft'ye 178 ft'lik bir irtifa düşüşüne neden oldu. Bu olaylar dizisi muhtemelen mürettebat ve yolcuların yaralanmasına neden oldu."

Bakanlık, olayla ilgili olarak Singapur Ulaştırma Güvenliği Soruşturma Bürosu, ABD makamları ve Boeing'den yetkililerin katılımıyla yürütülen soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Singapur Havayolları olayla ilgili soruşturmalarda ilgili makamlarla "tam bir işbirliği" içinde olduğunu söyledi.

"Yolcularımızın ve personelimizin güvenliği ve refahı bizim en önemli önceliklerimizdir. O gün SQ321 uçağında bulunan yolcularımız ve mürettebatımızın yanı sıra aileleri ve sevdiklerine de destek olmaya kararlıyız. Buna tıbbi ve hastane masraflarının karşılanmasının yanı sıra ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ek yardım da dahildir."

Singapur Havayolları geçen hafta yaptığı açıklamada, olayın ardından emniyet kemeri işareti açıkken yemek servisini durdurmak da dahil olmak üzere "uçuş sırasında türbülansı yönetmek için daha temkinli bir yaklaşım" benimsediğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.