Sınır Tanımayan Doktorlar: Refah'a saldırı felaket olur

Sınır Tanımayan Doktorlar: Refah'a saldırı felaket olur

Sınır Tanımayan Doktorlar, İsrail'in Gazze Şeridi ile Mısır sınır hattındaki Refah'a yönelik saldırısında karşı uyarıda bulundu.

İsrail ordusu Refah'a saldırıya hazırlanırken, uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) halen bu bölgede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin güvenliği konusunda uyarıda bulundu.

MSF Gazze'de güvenli hiçbir yerin bulunmadığını ve sivillerin Refah'tan ayrılmaları için yol olmadığını vurguladı.

MSF-ABD İcra Direktörü Avril Benoît yaptığı açıklamada Refah'a yönelik bir saldırının felaket olacağını ifade ederek şunları söyledi:

"İsrail'in Refah'a yönelik ilan ettiği kara harekâtı felakete yol açacaktır ve devam etmemelidir.

Bölgeye yönelik hava bombardımanı devam ederken, çoğu çadırlarda ve derme çatma barınaklarda yaşayan bir milyondan fazla insan, devam eden bu katliamda dramatik bir yükselmeyle karşı karşıyadır. Gazze'de hiçbir yer güvenli değildir ve tekrarlanan zorunlu göçler insanları Refah'a itmiştir. İnsanlar burada küçük bir toprak parçasında sıkışıp kalmıştır ve hiçbir seçenekleri yoktur."

Benoît 7 Ekim'den bu yana sağlık ekiplerinin ve hastalarının İsrail saldırısına uğradığını ve Gazze Şeridi'ndeki dokuz farklı sağlık tesisini tahliye etmek zorunda kaldıklarını vurguladı. Benoît "sağlık personeli ve hastalar tutuklandı, tacize uğradı ve öldürüldü. Tüm bunlar dünya liderlerinin gözleri önünde gerçekleşti." ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazze'de çalışmak artık neredeyse imkânsız hale geldi, zira Filistinlilere hayat kurtarıcı sağlık hizmeti sunma çabalarımız İsrail'in saldırıları nedeniyle azaldı. İhtiyaçlar çok büyük ve durum çok daha büyük ölçekte güvenli bir insani yardım müdahalesi gerektiriyor.

İsrail hükümetini bu saldırıyı derhal durdurmaya ve ABD gibi tüm destekçi hükümetleri de tam ve kalıcı bir ateşkes için somut adımlar atmaya çağırıyoruz. Siyasi söylemler yeterli değildir."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.