Sir David Amess cinayeti: İngiliz polisinin 'İslami terörizm' ifadesi tepki çekti

Sir David Amess cinayeti: İngiliz polisinin 'İslami terörizm' ifadesi tepki çekti

İngiliz polisinin henüz dün gerçekleşen ve soruşturması yeni başlatılacak olan milletvekili cinayetiyle ilgili "İslami aşırılık bağlantılı terörizm" ifadesi tepki çekti.

İngiliz polisi, milletvekili Sir David Amess'in dün Essex'teki bıçaklanarak öldürülmesini "İslami aşırılıkla bağlantılı terörizm faaliyeti" ilan etti. 

Yeni işlenen bir suçta henüz soruşturma dahi açılmadan İslam'ın da adını kullanılarak "terörizm" ifadesinin geçmesi tepki çekti.

Batılı ülkeler, failin Müslüman olduğu cinayetlerde gerekçe ne olursa olsun "İslami terörizm" gibi ifadeler kullanırken dini gerekçeli olduğuna dair beyan da olsa, Hristiyanlar tarafından gerçekleştirilen ve katliam boyutunda toplu ölümlerin gerçekleştiği çok daha büyük suçlarda ise terörizm ifadesine yer vermeyerek çifte standartlı davranmakla sıklıkla eleştiriliyorlar.

Müslüman failler için 'terörist' Hristiyan failler için 'akli dengesi yerinde değil' açıklamaları

Batı'da Hristiyanlar tarafından Müslümanları hedef alan cinayetlerde Hristiyan faillerin "akli dengesinin yerinde olmadığına" dair açıklamalar da sıklıkla rastlanan ama inandırıcı bulunmayan kullanımlar. 

69 yaşındaki Sir David Amess 1997'den bu yana İngiltere'nin Southend West seçim bölgesinden Muhafazakar Parti milletvekiliydi. Dün Essex'te bıçaklanarak öldürülmüş, saldırının faili yakalanamamıştı. Daha sonra olay yeri yakınlarında 25 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

uygulamabanner.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.