Sırbistan 'kurulursa savaş çıkar' demişti: ABD'den Kosova ordusunun kurulmasına destek

Sırbistan 'kurulursa savaş çıkar' demişti: ABD'den Kosova ordusunun kurulmasına destek

ABD'nin Kosova ordusunun kurulmasına destek olduğu ifade edildi.

ABD'nin Kosova Büyükelçisi Philip Kosnett, Kosova'nın kendi ordusunu kurma kararının arkasında olduklarını belirtti.

2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova, 14 Aralık tarihinde hafif silahlı askeri gücünü ulusal bir orduya dönüştürmeyi öngören bir referandum düzenleyecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Kosova'nın kendi ordusunu kurmak için uygun bir zaman olmadığını" ve kararın "NATO müttefiklerinin tavsiyeleriyle zıtlaştığını" ifade ederek, bu hamleye karşı olduklarının altını çizmişti.

Perşembe günü bir açıklama yapan ABD'li Büyükelçi, ordu kurma kararını pozitif bir adım olarak niteleyerek, "Bağımsız ve egemen bir ülke olarak Kosova'nın bu kararı doğal" ifadesini kullandı.

Büyükelçi, ABD'nin Kosova'da mevcut silahlı gücün teşkili ve eğitimi için Kosova'ya daha önce de destek olduğunu sözlerine ekledi.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Kosova'nın daimi ordu kurması halinde askeri müdahalede bulunabileceklerini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.