"Sırbistan'daki Rus güçleri güvenlik için bir tehdit"

"Sırbistan'daki Rus güçleri güvenlik için bir tehdit"

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Saçi, Rus varlığının Balkanlar için bir tehdit olduğunu ifade etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Saçi, Hırvatistan’ın “Jutarnji” günlük gazetesine verdiği bir demecinde, KGG’nin Kosova ordusuna dönüşmesinin bölgede hiçbir ülkeye tehdidi yaratmayacağını, aksine barışa katkısı olacağını söyledi.

Saçi, Kosova’nın egemen bir devlet olduğunu ve her bağımsız bir ülke gibi ordusuna sahip olma hakkı olduğunu ifade ederek, bunun 2017 yılında gerçekleşeceğini ve bu güçlerin NATO stadartlarına göre eğitileceğini ileri sürdü.

Kosova Cumhurbaşkanı Saçi, “Bu güç çok etnikli güçtür ve tüm bu süreç NATO ile diğer partnerler tarafından koordine edilecek. Bunu hiç kimsenin engelleme hakkı yok” şeklinde konuştu.

"SIRBİSTAN'DAKİ RUS UÇAKLARI TEHDİT"

Bu ordunun kurulmasının bölgede tehdidi oluşturmayacağını ileri süren Saçi, aslında tek tehdidi Sırbistan’da Rusya’nın askeri güçleri ve Rus uçaklarının oluşturduğuna işaret etti.

Saçi bu demecinde aynı zamanda Kosova’nın uluslararası konumunun da güçlenmesi sürecine değindi.

Kosova’nın değişik uluslararası siyasi, ekonomi, spor örgütleri üyesi olduğunu söyleyen Saçi, her geçen gün uluslararası camia tarafından daha büyük itibar görüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu demecinde Haşim Saçi, Rusya ile ilişkilerden ve Rusya’nın Kosova’yı tanımasını beklediğinden, ayrıca Kosova ve Hırvatistan arasındaki ilişki ve işbirliğinden de söz etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.