Sisi rejimi Mısır'da İsrail ile askeri işbirliğini gizlemeye çalışıyor

Sisi rejimi Mısır'da İsrail ile askeri işbirliğini gizlemeye çalışıyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ABD merkezli CBS televizyonuna İsrail ile IŞİD'e karşı işbirliği yaptığını ve ülkede siyasi tutuklu bulunmadığını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ABD merkezli CBS televizyonuna İsrail ile IŞİD'e karşı işbirliği yaptığını ve ülkede siyasi tutuklu bulunmadığını söyledi. Çekimlerin tamamlanmasının ardından Mısır hükümeti CBS ile iletişim kurarak röportajın yayınlanmamasını istedi.

ABD merkezli CBS televizyonu '60 Minutes' adlı programı için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'yi 3 ay önce New York'ta konuk etti. Cumhurbaşkanı Sisi bu programda Sina Yarımadası'nda IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede İsrail ile işbirliği yaptığını söyledi. Pazar günü ekrana gelecek olan programdan yayınlanan bazı kesitlerde Sisi, ülkede siyasi tutuklu bulunduğu iddialarını da yalanladı.

CBS geçen üç aylık sürede Mısır hükümetinin röportajın yayınlanmaması için başvuruda bulunduğunu öne sürdü. ABD merkezli yayın kuruluşu programı 3 ay içerisinde neden yayınlamadığını açıklamadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da iddialara ilişkin açıklama yapmadı. Ancak Mısır ordusu önceki yıllarda İsrail ile işbirliği yapıldığı iddialarını reddetmişti. Kahire hükümetinin, Sisi'nin "İsrail ile işbirliği yapıldığı" yönündeki açıklamalarının kamuoyunda rahatsızlık yaratabileceği gerekçesiyle programın yayınlanmamasını istediği öne sürülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.