"Sisi rejimi tutuklamaları halkı soymak için kullanıyor"

"Sisi rejimi tutuklamaları halkı soymak için kullanıyor"

Mısır'da tutuklu yakınlarından kefalet ve rüşvet alınabilmesi için rastgele gözaltılar yapıldığına dair şikayetler artıyor.

Mısır'da Sisi rejimi "halkı soymak için mahkemeleri kullanmakla" suçlanıyor.

İddialara göre rastgele tutuklanan Mısırlıların serbest bırakılabilmesi için bazen kefalet bazen de rüşvet yoluyla tutuklu yakınlarından büyük paralar isteniyor.

Mısırlı Abir Hasan, hasta ve ilaçlara mahkum kardeşi Enver Hasan'ın bir gün sabah evden çıkıp akşam dönmemesi üzerine yaptıkları araştırmada siyasi gerekçelerle tutuklandığı haberini aldıklarını belirtiyor.

"Siyasi hiçbir şeyle ilgilenemeyecek durumda"

İlaçlara bağımlı bir hasta olan kardeşi Enver'in siyasi hiçbir şeyle ilgilenemeyecek durumda olduğunu belirten Abir Hasan, hiçbir delille suçlanmayan kardeşinin salıverilmesi için mahkemenin kendilerinden 50.000 cuneyh (yaklaşık 3200 dolar) istediğini ifade ediyor.

Mısır'daki darbeden bu yana pek çok kişi yakınlarının polis ve askerlerce kaçırılıp aylarca gözaltında tutulmasından, ardından da salıverilmesi için kefalet istenmesinden şikayetçi.

Bazen para talepleri kefalet değil doğrudan asker, polis veya hakimlerin tutuklu yakınlarından rüşvet istemesiyle gerçekleşiyor. Bu yaşananlar halkta siyasetle hiç ilgilenmeyen insanların da Sisi rejimine öfke duymasına neden oluyor. 

Mısır dışındaki rejim muhalifleri de tutuklu yakınlarından para isteme amaçlı gerçekleştirilen tutuklamalara değinerek "Sisi rejimi tutuklamaları sadece kendisine ve darbeye olan muhalefeti yok etmek için değil halkı soymak için de kullanıyor" değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Mısır'da fakirlik

Nüfusu 102 milyonu aşan Mısır'da son dönemde ekmek fiyatları başta olmak üzere hemen her üründe yüksek fiyat artışları dikkat çekiyor. Fakirliğin her dönem yaygın olduğu Mısır'da gelirler yerinde sayarken fiyatlarda yaşanan artış nedeniyle fakirlik oranının git gide arttığı belirtiliyor.

Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Mısır'da sosyal bir patlamanın yakın olabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.