Sisi rejimiyle Ankara arasında bakanlar düzeyinde temas

Sisi rejimiyle Ankara arasında bakanlar düzeyinde temas

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile görüştü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un Mısır'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, iki bakanın görüşmesinin Şarm el Şeyh'te gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum İklim Zirvesi Başkanı, Mısır Dışişleri Bakanı Sayın Semih Shoukri ile Şarm el Şeyh’te görüştü."

Görüşme yıllar sonra Sisi rejimiyle Ankara arasında bakanlar düzeyinde ilk temaslardan biri olma özelliğini taşıyor.

Ankara, 2013 yılındaki kanlı darbenin ardından Mısır ile kopardığı ilişkileri normalleştirmek için istihbari boyutta devam eden ilişkileri siyasi düzleme çekebilme arayışında.

Mısır tarafının ise başta Müslüman Kardeşler olmak üzere normalleşme için Ankara'ya birçok talep bildirdiği ifade ediliyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.