Sisi, Suriye rejimine desteğini 'açıktan' doğruladı

Sisi, Suriye rejimine desteğini 'açıktan' doğruladı

Mısır'ın darbe ile başa gelen lideri Sisi, Paris'teki müzakerelerde Esed'i destekleyecek.

Mısır'da darbe ile başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, Suriye rejimi lideri Beşar Esed'e olan desteğini açıkca doğruladı.

Portekiz televizyonu RTP'ye konuşan Sis, Ortadoğu'da 'ulusal orduların' desteklenmesi gerektiğini söyledi:

"Önemli olan ulusal ordulara Libya'da, Suriye'de ve Irak'ta bölgeyi kontrol altında tutmaları, aşırılık ile başa çıkmaları, gerekli istikrara kavuşmaları için için destek olmamızdır"

Sunucunun, "Suriye'deki 'ulusal ordu'ya değindiğinizde, rejim ordusunu mu anlamamız gerekiyor?" sorusuna Sisi, "Evet" yanıtını verdi. 

 


Esed güçlerine desteğin kabul edilmesi muhtemelen cunta yönetiminin müttefikleri olan Suudi Arabistan ve ABD ile arasındaki varolan gerilimi arttıracak.

Sisi, 2013 yılında askeri darbe ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi liderliğindeki Müslüman Kardeşler hükümetini devirdikten sonra Suriye rejimi ile diplomatik ilişkilerini onardı. 

Sisi, Mısır yönetiminin Suriye'deki çatışma konusunda geniş bir pozisyonu olduğunu savundu ve çözümün 'siyasi' olması gerektiğini söyledi.

"Mısır olarak tavrımız Suriye halkının iradesine saygı göstermektir ve Suriye krizinin çözümü için en uygun yol siyasi çözümdür, terörist gruplarla ciddi bir şekilde mücade edilmesi ve etkisiz hale getirilmesidir."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.