Sisi'den İsrail'e öneri: Gazze halkını Necef Çölü'ne gönderin

Sisi'den İsrail'e öneri: Gazze halkını Necef Çölü'ne gönderin

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nden çıkarmak istediği Filistinlilere ilişkin açıklama yaptı.

Mısır'da darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü.

Görüşme sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında Sisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri Mısır'a süreceğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

Sisi, Gazze halkının Mısır'ın Sina Yarımadası'na sürülmesine ilişkin planlara karşı çıktı ve şu ifadeleri kullandı:

"Filistinliler Mısır'a nakledilirse Sina Yarımadası İsrail'e karşı operasyonlar için bir üs olacak ve bu durumda Mısır teröristlerin üssü olarak yaftalanacaktır."

Mısır lideri Sisi, Gazze'ye saldıran İsrail'e bir öneride de bulundu. Sisi, İsrail'in Gazze'deki Hamas ve İslami Cihad gibi gruplara yönelik saldırıları sona erene kadar Gazze halkını İsrail'in güneyindeki Necef (Negev) Çölü'ne gönderilebileceğini söyledi.

İsrail'in Necef Çölü'nde yaşayan Filistinli Araplara ait evleri yıktığı ve onları topraklarından çıkarmaya çalıştığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum