Siyasi krizdeki İtalya erken seçime gidebilir

Siyasi krizdeki İtalya erken seçime gidebilir

İki aydan uzun süredir siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık içinde bulunan İtalya'nın temmuz ayında erken seçime gitmesi bekleniyor.

İtalya'da 4 Mart'ta yapılan genel seçimin "iki galibi" olarak nitelendirilen sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) ile merkez sağ ittifakı içindeki aşırı sağcı Lig'in, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın dün önerdiği "tarafsız hükümeti" desteklemeyeceklerini açıklamalarının ardından ülkenin temmuz ayında erken seçime gitmesi bekleniyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, M5S ve Lig partisi, dün Cumhurbaşkanı Mattarella'nın "yıl sonuna kadar görevde kalacak ve erken seçime götürecek süreci yönetecek tarafsız bir hükümetin kurulması" önerisini reddetti.

Her iki partinin de "tarafsız hükümete" güven oylamasında destek olmayacaklarını açıklamasının ardından iki aydan uzun süredir siyasi belirsizlik ve istikrarsızlığın bulunduğu İtalya'nın temmuz ayında erken seçime gitmesi öngörülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.