"Sizden özür dileriz ey Halep halkı"

"Sizden özür dileriz ey Halep halkı"

Fetih Ordusu liderlerinden Abdullah el Muhaysini, Halep'te yaşanan insani felaket ve rejimin ilerleyişi hakkında konuştu.

Fetih Ordusu'nun 'şer'i kadısı' Abdullah el Muhaysini, kuşatma altındaki Halep'te zirveye ulaşan insani trajedi hakkında konuştu. Konuşmasına 'sizden özür dileriz Halep halkı' diyerek başlayan Muhaysini, Müslümanların Halep'e yönelik ilgisizliğinden şikayet etti. Eleştirilerini Arap ülkelerine yönelten Muhaysini, "Güç gösterileri için harcadıkları meblağları ambargo için kullansalardı, Halep üzerindeki abluka kırılmıştı." ifadesini kullandı. 

 

Muhalif liderlerin hala birleşememesine de değinen Muhaysini, "Halep'teki ehlimiz özür dileriz. Liderlerimiz hala ayrılık ve ihtilaf içindeler." dedi. 

Muhalif lider, Halep'teki kuşatmayı kırabilmek için ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını belirterek, "Bizim elimizde sadece kendi canımız var, Onu da ucuz bir şekilde vereceğiz." diye konuştu. 

"Fetih Ordusu", başta Şam'ın Fethi Cephesi ve Ahrar'uş Şam olmak üzere birçok muhalif grubun kurduğu ortak bir yapıya verilen adı oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.