Sokak köpeği saldırısında kuduz olan çocuğun doktoru konuştu

Sokak köpeği saldırısında kuduz olan çocuğun doktoru konuştu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde kuduz bir köpek tarafından ısırılan ve kuduz teşhisi konulan küçük çocuğun doktoru sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Kuduz teşhisi konulan küçük çocuğun tedavisi Ankara'da, Hacettepe Üniversitesi'nde devam ederken, çocuğun sağlık durumuna ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz açıklamalarda bulundu.

Habertürk'e konuşan Prof. Dr. Cengiz, "Hastamız geldiğinde kuduz virüsü beyin ve omuriliğe yayılmıştı. Ümit veremeyiz ama ümitsiz de konuşamayız. Ekip olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Büyük beklenti içinde değiliz; durumu kritik" dedi.

küçük çocuğun tedavisinde 2 hafta geride kalırken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, şu bilgileri verdi:

"Isırma olayı, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 12 Eylül'den sonra gerçekleşiyor. Bize geldiğinde hasta 5 haftayı geride bırakmıştı. Bitlis'teyken kolunda uyuşma olunca doktora götürmüşler. Orada aşı yapılmış ama su korkusu başlama aşamasına gelinmiş. Hastalık oturmuş.

Şu anki dönemi ağır koma dönemi olarak ifade edebiliriz. Bizim için önemli olan bu virüsün sinir sistemine yerleşmemesi. Bu süreci geçtikten sonra maalesef dünyada bunun tedavisi olmuyor. Biz, ümit veremeyiz ama ümitsiz de konuşamayız.

Büyük beklenti içinde değiliz. Beyin etkilenmiş durumda. Hasta geldiğinde kuduz virüsü beyin ve omuriliğe yayılmıştı. Bilinç değişikliği, mantıksız konuşma, çevreye zarar verebilecek hareketler, aşırı korku, endişeli görünüm nedeniyle o gün uyutmak zorunda kaldık. Kendisine de zarar verebilirdi.

Daha önce de vakalarımız oldu. Bu bulgular geliştikten sonra yaşam süresi tıbben 1-2 hafta olarak öngörülür. Yaşam desteğiyle ağrılarını azaltarak iyi sonuç vermesini temenni ediyoruz."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.