Tarih | Somali El Hidaye Camii Katliamı'nın 15'inci yılı

Tarih | Somali El Hidaye Camii Katliamı'nın 15'inci yılı

19 Nisan 2008 tarihinde Etiyopya ordusu güçleri, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir camide çok sayıda Müslümanı katletti.

*Bu haberdeki görseller bazı okuyucular için rahatsız edici olabilir.

19 Nisan 2008 tarihinde Etiyopya ordu güçleri, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir camide çok sayıda Müslümanı katletti.

Ülkede devam eden savaşta, ABD desteğiyle ülkeyi işgal eden Etiyopya ordusuyla yerel güçler arasında çatışmalar şiddetleniyordu.

19-20 Nisan tarihlerinde Etiyopya ordusu, bölgedeki İslami grupların kontrolünde bulunan başkent Mogadişu'ya saldırı başlattı.

El Hidaye Camii katliamı

Katliam 19 Nisan günü gerçekleştirildi.

Şehrin dış mahallelerine giren ve yoğun bombardıman düzenleyen Etiyopya askerleri, Mogadişu'nun Huriwa bölgesindeki El Hidaye Camii'ni hedef alacaktı.

Camide Kuran eğitimi yapan imamlar ve din alimleri saldırıya hedef oldu. Camiye giren Etiyopya askerleri, 21 kişiyi boğazlarını keserek öldürdü.

Öldürülenler arasında caminin imamı da bulunuyordu. Bölge kaynakları, toplam 41 çocuğun da askerlerce camiden kaçırıldığını ve çocuklardan bir daha haber alınamadığını belirtti.

İnsan hakları örgütleri katliamın Etiyopya ordusu tarafından gerçekleştiğini rapor etti. Etiyopyalı yetkililer ise katliam yaşanmadığını iddia ettiler.

19-20 Nisan tarihlerinde Etiyopya'nın Mogadişu'da düzenlediği saldırılarda en az 98 sivil hayatını kaybetti.

elhidaye2.jpg

Yerel kaynaklar ise ölü sayısının yaklaşık 200 olduğunu, 41'i Kuran kursu öğrencisi 160 kişinin de Etiyopyalı askerlerce kaçırıldığını bildirdi.

El Hidaye Camii Katliamı, Somali'de gerçekleştirilen ve cezasız kalan insan hakları ihlalleri arasında yerini aldı.

Etiyopya bugün halen Somali'de asker bulunduruyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.