Somali, Kenya ile diplomatik krizi sonlandırıyor

Somali, Kenya ile diplomatik krizi sonlandırıyor

Somali'nin Kenya ile yaşanan diplomatik krizi sonlandırma yönündeki adımı kabul ettiği bildirildi.

Somali'nin Kenya ile yaşanan diplomatik krizi sonlandırma yönündeki adımı kabul ettiği bildirildi.

Afrika Birliği (AfB) ve Doğu Afrika bloku Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) toplantısı sonrası Somali, Kenya ile bozulan diplomatik ilişkilerin düzeltilmesi ve devam mevcut krizin çözümüne yönelik çağrılara olumlu yanıt verdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Somali Dışişleri Bakanı Muhammed Abdirizak, Kenya ile yaşanan diplomatik krizin sonlandırılmasına dair çalışmaları içeren çağrıyı kabul ettiklerini ifade etti.

Muhammed Abdirizak, IGAD yönetiminin iki ülke arasındaki diplomatik krizini sonlandırılması yönünde baskı yaptığını, bu nedenle gerilimi azaltmak için ilk adımı atacaklarını belirtti.

Süreç

Mogadişu merkezli Somali yönetimi, iç işlerine karışmak e toprak bütünlüğünü ihlal gibi suçlamalarla Kenya ile diplomatik bağladını koparmıştı.

Geçtiğimiz ay iki ülke arasında yaşanan siyasi kriz sonucu Somali Kenya'daki büyükelçisini geri çekmiş, Kenya'nın Mogadişu Büyükelçisi'nin de ülkeyi terk etmesini istemişti.

Siyasi kriz, Kenya'nın Somali'deki Cubaland bölgesindeki seçimlere müdahale ettiği iddiaları sonrası patlak vermişti.

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.