Somali'de 2 ayrı bombalı araç saldırısı: En az 21 ölü

Somali'de 2 ayrı bombalı araç saldırısı: En az 21 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı araçlarla düzenlenen iki saldırıda ilk belirlemelere göre 21 kişi hayatını kaybetti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki saldırıda 21 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Somali Amin Ambulans Servisi Müdürü Dr. Abdulkadir Aden,  yaptığı açıklamada, Mogadişu'da düzenlenen iki saldırıda en az 21 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığını söyledi. Aden, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

Yerel yetkililer, Mogadişu'daki ilk saldırının,Somali Ulusal İstihbarat Servisi (NİSA) binası yakınında, yeni açılan bir otelin önünde, ikincisinin de cumhurbaşkanlığı sarayı yakınındaki bir güvenlik kontrol noktasında düzenlendiğini bildirdi.

Bu arada güvenlik yetkilileri, cumhurbaşkanlığı sarayını hedef alan iki saldırının da geri püskürtüldüğünü, polis üniformalı 5 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Eş Şebab, örgütün yayın organları aracılığıyla saldırıları üstlendiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.