Somali'de ABD'den Eş Şebab'a hava saldırısı

Somali'de ABD'den Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD Somali'de Eş Şebab'ı insansız hava aracıyla hedef aldı.

ABD Somali'nin güney bölgesinde Eş Şebab'ı hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Ağustos tarihinde Somali'nin güneyinde El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a hava saldırısı düzenlendi.

AFRICOM, saldırının Mogadişu hükümeti ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirildiğini ve saldırıda bir Eş Şebab mensubunun öldürüldüğünü belirtti.

Saldırıda sivillerin zarar görmediği öne sürüldü.

ABD ordusu, Donald Trump'ın göreve başladığı tarihten bu yana Somali'deki saldırılarına hız vermiş durumda.

Bölgede El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ı hedef alan baskın, indirme ve hava saldırılarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıl Somali'de toplam 47 hava saldırısı gerçekleştirilirken, bu yıl şimdiye dek en az 38 hava saldırısı düzenlendi. Düzenlenen hava saldırılarının sayısının artacağı tahmin ediliyor.

ABD'nin Trump yönetiminde Suriye ve Afganistan gibi bölgelerden çekilmeyi konuşurken Somali'deki saldırıları ciddi ölçüde artırması da dikkat çekti. ABD'li analiz kuruluşu Long War Journal, Somali'deki saldırıların, ülkeden çekilme halinde Eş Şebab'a karşı "zafer ilan etmek için" koz oluşturmayı amaçlıyor olabileceğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.