Somali'de Eş Şebab'tan yüzlerce yabancı askere ev sahipliği yapan üsse baskın

Somali'de Eş Şebab'tan yüzlerce yabancı askere ev sahipliği yapan üsse baskın

Eş Şebab'ın Somali'nin güney kesiminde yüzlerce yabancı askere ev sahipliği yapan bir üsse saldırı düzenlediği bildirildi.

Somali'de çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın bugün sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki bir sahil yerleşiminde kapsamlı bir saldırı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab, ülkenin güney kesimindeki Buulo Mareer yerleşiminde Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'na (ATMIS) bağlı Ugandalı askerlerin üssüne baskın düzenledi.

Yüzlerce Uganda askerine ev sahipliği yapan üssün dört ayrı bombalı araçla vurulduğu, ardından Eş Şebab mensuplarının üsse giriş yaptığı ve çatışmaya başladığı ifade edildi. Çatışmaların halen devam ettiği ve çok sayıda Uganda askerinin öldüğü aktarılıyor.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynakları saldırıya 100'ü aşkın Eş Şebab mensubunun katıldığı ifade etti.

Öte yandan saldırıya ilişkin açıklamada bulunan Eş Şebab, çatışmaların halen devam ettiğini, üssün büyük bir kısmının ele geçirildiğini ve 137 Uganda askerinin öldürüldüğünü öne sürdü. Eş Şebab'a göre saldırıda birçok Uganda askeri de canlı olarak yakalandı.

ATMIS'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada saldırı doğrulanırken, güvenlik durumunun değerlendirildiği ve ayrıntılı bilginin daha sonra verileceği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.