Somali'de Mogadişu yönetimine bağlı kabile milisleri arasında çatışma: 55 ölü

Somali'de Mogadişu yönetimine bağlı kabile milisleri arasında çatışma: 55 ölü

Somali'nin orta kesiminde Mogadişu yönetimine bağlı olarak faaliyet gösteren kabile milisleri arasında çıkan iç çatışmalarda 55 kişinin öldüğü bildirildi.

Somali'nin orta kesiminde iki kabile arasında hafta sonu yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 55 kişinin öldüğü ve 155 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çatışmalar bölgede Mogadişu yönetimi tarafından desteklenen kabile milisleri arasında patlak verdi. Dir ve Marihan klanları arasındaki çatışmalar bir süre sonra hükümet güçlerinin müdahalesiyle durdurulabildi.

Galmudug bölgesindeki Abud Wak ve Herale yerleşimlerinde çıkan çatışmaların sebebinin bölgedeki toprakların ve su kaynaklarının kullanımı konusundaki anlaşmazlıklar olduğu belirtildi.

Bölgedeki kabile liderlerinden Farah Nur şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet güçleri geç geldi. Maalesef her iki kabileden 55 kişi öldü. Çatışmayı durdurmak kolaydı ama olmadı. Durum kontrolden çıktı ve bir orman yangını gibi yayıldı."

Çatışan güçler, bölgede hükümet güçlerinin Eş Şebab'a karşı silah altına aldığı kabile milislerinden oluşuyordu. Bölgede çatışmaların şimdilik durduğu ancak gerilimin halen sürdüğü, çatışmaların yeniden başlamasından endişe edildiği kaydedildi.

Mogadişu yönetimi güçleri Eş Şebab'a yönelik saldırılarındaki asker eksikliğini kapatmak üzere bölgedeki kabile güçlerini silahlandırma yoluna gitmişti.

Kabilelerin silahlandırılması bölgede iç çatışmalara ve anlaşmazlıklara zemin hazırlayabileceği gerekçesiyle tepki çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.