Somali'de otele bombalı saldırı

Somali'de otele bombalı saldırı

Mogadişu'da yetkililerin ikamet ettiği otele bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Başkent Mogadişu'da hükümet yetkililerinin kaldığı otele düzenlenen saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde hükümet yetkililerinin kaldığı Ambbasador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bir saldırganın kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu 11 kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

Tanıklar, patlamanın şiddeti ile otel ve çevredeki binalarda hasar oluştuğunu, güvenlik güçlerinin rehinelerin kurtarılması için harekete geçtiğini aktardı.

Ülkede faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütü, internet sitesinden saldırının sorumluluğunu üstlendi, resmi makamlardan ise henüz açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.