Somali'de Türk firmasına bombalı saldırı

Somali'de Türk firmasına bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında Türk firmasına yönelik bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında Türk firmasına yönelik bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırıda 1'i Türk 4 kişinin hayatını kaybettiği 4 Türk vatandaşının da yaralandığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, başkent Mogadişu ile Afgooye kenti arasındaki yolda bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Türk yetkililerden etkilenenlerin olduğu bildirildi.

Somali'den haber aktarımı yapan kaynaklar saldırıda Türk askerlerinden ölen ve yaralananların olduğunu öne sürse de bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmış değil. 

Eş Şebab'a yakın bazı kaynaklar ise saldırının örgüte bağlı savaşçılar tarafından düzenlendiğini öne sürüyor.

Dışişleri'nden kınama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.